Welcome to our website !

It All Looks Christmassy To Me!!

By 06:56

Χριστούγεννα, μήπως είναι λίγο νωρίς να μιλάω για αυτά; Η απάντηση μου "καθόλου" και ας επεκτείνω λίγο αυτό το καθόλου. Για μένα κάθε φορά που αρχίζει το καλοκαίρι και κάθε φορά που τελειώνει σκέφτομαι τα Χριστούγεννα. Γιατί; Μήπως είμαι απλά κολλημένη σε αυτά; Όχι κάθε φορά τα σκέφτομαι διαφορετικά. Όταν έρθει καλοκαίρι τα σκέφτομαι σαν μια καλή, ζεστή νοσταλγία του χειμώνα τον οποίο θα είναι ψέμα όποιος πει πως δεν τον έχει συνδυάσει με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τις ζεστές σοκολάτες , τις τηγανίτες, τις σοκολατένιες κρέπες και τα ζεστά θεραπευτικά τσαγάκια. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα από νοσταλγική ανάμνηση γίνεται επίμονη αναμονή μόλις τελειώνει το καλοκαίρι, μόλις αράζουμε στον υπολογιστή μας τυλιγμένοι με μια κρεμ κουβέρτα με τα δύο επίσης τυλιγμένα με ψηλές καλτσούλες ποδαράκια μας απέξω να πηγαίνουν πάνω κάτω τόσο χαριτωμένα και ξαφνικά παρατηρούμε έξω από το παράθυρό μας (που μόλις η μαμά κρέμασε νέες χειμωνιάτικες κουρτίνες) χιλιάδες φύλλα να πέφτουν από το απέναντι παρατημένο μα φουντωτό δέντρο. Και νομίζω πως αυτή η στιγμή έχει μπει για τα καλά. Και ,ναι, (κοιτώντας τις σημειώσεις στο φόντο του κινητού μου) 31 μέρες για τα Χριστούγεννα!! Μπορώ να πω πως έχει αρχίσει για τα καλά για όλους μας η αντίστροφη μέτρηση και για κάποιους βιαστικούς (σαν και εμένα) έχει αρχίσει ήδη να ξεπετάγεται η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σαν μπουμπούκι. Χορταρένιες γιρλάντες με μικρά κόκκινα κουδουνάκια και χιονονιφάδες στολίζουν τόσο όμορφα τον μεγάλο πάγκο της κουζίνας. Μικρόσωμοι αι-βασίλιδες κάνουν την εμφάνισή τους σε μικρές γωνίες του σπιτιού το οποίο είναι τυλιγμένο στα χρώματα του χρυσού, μπορντό , μπεζ και πορτοκαλί. Και ξαφνικά εκεί μέσα στους δύο καναπέδες απέναντι από το παράθυρο με την υπέροχη θέα των φύλλων που πέφτουν από το τεράστιο δέντρο(πραγματική θέα) αναδύεται σαν Αφροδίτη το υπέρλαμπρο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας περιτριγυρισμένο από χρυσές κορδέλες και πολλά πολλά φωτάκια. Χαλιά μετακινούμενα σε όλο το σπίτι και ένας μικρός γατάκος να ξεπηδάει από την πόρτα της κουζίνας με τη μύτη του στον αέρα και το στόμα του ανοιχτό μπας και πιάσει καμία κρέπα στον αέρα ή κανένα ζαχαρωτάκι λαχταρώντας το καθώς μπαίνει στην ζεστή σοκολάτα με κανέλα που φτιάχνει η κόρη με τα μακριά μαλλιά.

Ωστόσο ο μικρός γατούλης την κοπανάει μόλις ακούει μικρά τσιτσιρίσματα στο τηγάνι που προέρχονται από την μικρή κόρη με τα σχιστά μάτια που "προσπαθεί" να κάνει χαρούμενη τους αγαπημένους της φτιάχνοντας ζεστές, τσουρουφλιαστές κρέπες με σοκολάτα, μπισκότα και μπανάνα. Ένα αφελές χαμόγελο καθώς συνήθως ξεχνάει ένα συστατικό που χάρη σαυτήν την αταξία της που κανείς δεν μπορεί ποτέ να αντιληφθεί φτιάχνει κάτι τρελά απολαυστικό. Μαγικό εε;; Εγώ το λέω χάρισμα ή απλά καλοτυχία. Λοιπόν για να μην πολυλογώ (δεν γίνεται αυτό) η μέρα σήμερα (μέχρι τώρα 4.20) ήταν ένα ψάξιμο στον κυβερνοχώρο για ταινίες, μουσική, στιχάκια , εικόνες, άρθρα για τα Χριστούγεννα ,για ο,τιδήποτε έχει σχέση με αυτή την εποχή του χρόνου.
 The Holiday  , Love Actually  , A Christmas Carol Polar Express και άλλες πολλές ταινίες είναι must have για τα Χριστούγεννα. Προσωπικά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν υπήρχε χρόνος που να μην περνούσε και να μην είχα τον Edward τον Ψαλιδοχέρη για Χριστούγεννα.. Θυμάμαι μια μικρή Χριστίνα χωμένη κάτω από τις καφέ κουβερτούλες της μαμάς καρφωμένη στην τηλεόραση και ξαφνικά χιλιάδες μικρά δάκρυα να πέφτουν στα μάγουλά της σαν ποτάμι ακριβώς τη στιγμή που ο Edward αντικρίζει για πρώτη φορά την Kim με το αγόρι της και να δακρύζει η καρδιά του από τον πόνο αυτό. Δάκρυζα και εγώ μαζί του πάντα.. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι να τελειώσει η ταινία τα μάτια μου είχαν μετατραπεί σε κουβά αλλά δεν ήμουν θλιμμένη για όλη την υπόλοιπη ημέρα απλά την έβλεπα μετά για το υπόλοιπο της ημέρας ( μην σας πω και εβδομάδας) στον υπολογιστή μου και συνέχιζα να νιώθω τον Edward. Και κάτι για τέλος δεν είναι Χριστούγεννα αν δεν ακούς τον Michael Buble και αν δεν χορεύεις bachata στον υπέροχο ρυθμό του Feliz Navidad ..... Enjoy !“Christmas waves a magic wand over this world, and behold, everything is softer and more beautiful. ” ― Norman Vincent Peale . Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι αγαπούν όλους! Μοιραστείτε τα με τους αγαπημένους σας και απολαύστε τα με τον τρόπο σας.
                                                                        -Τhe Magnifier                  


You Might Also Like

0 comments